Nieuws Agenda Over Ons Bibliotheek Over Harderwijk Over Hierden Wereldoorlogen Onze partners
Home Contact

• DE NIEUWSBRIEVEN VAN HERDEREWICH

Herderewich 2019 - 4

Herderewich 2019 - 4a

Herderewich 2019 - 5


• TEST JE KENNIS

Herderewich organiseert samen met Veluvia weer een geschiedenisquiz.

- Wanneer kreeg Harderwijk Stadsrechten?

- Wie was het eerste vrouwelijke raadslid?

- Uit welke  panden is het oude stadhuis ontstaan?

Makkie toch?

Doe mee en meld je aan.

- Voor het Herderewich team: info@herderewich.nl.

- Met een eigen team: welkom@veluvia.nl.

Let op de datum: woensdag 16 oktober, klik hier (0919).

• PLEKKEN VAN PLEZIER

Het thema dit jaar is: “Plekken van plezier”. Op 14 september wordt De Vischmarkt omgetoverd tot zo'n plek, mede dank zij Levende historie! Er is weer van alles mee te maken: muziek, een hapje en een drankje, spel, bij de Vischpoort ligt een botter. Maar ook op andere plekken in Harderwijk is plezier te beleven: Het Oude Raadhuis, de Linnaeustoren en ook in Hierden gaan de deuren van diverse boerderijen weer open. Komt dat zien! Klik hier voor het programma (0919).

• HET OUDE RAADHUIS

Op 18 september gaat Liek Mulder ons vertellen over de geschiedenis van het voormalige Stadhuis. De restauratie werkzaamheden lopen opnieuw vertraging op, maar we kunnen wel in de Raadzaal terecht en zo als iets zien van en horen over het gerestaureerde gebouw. Wel aanmelden, zie agenda (0919).

• ACTIEVE LEDEN

Elk jaar zijn er veel leden actief in de vereniging. Denk aan de Vischpoortgidsen, aan de verspreiders van het Vittepraetje, maar ook aan de onderzoekers, vaak in werkgroepverband.


Eenmaal per jaar ontmoeten zij elkaar bij een hapje en een drankje.

Ook actief (worden)? Meld je aan! (0919).

• VIJFTIG JAAR ARCHIEF

De zoon van de vorig jaar overleden Fred Falch, de heer Niels Falch, overhandigde een deel van het archief van zijn vader aan het bestuur van Herderewich. Het betreft boeken, verslagen en documenten. Ook het Middeleeuws kostuum, dat hij droeg tijdens de festiviteiten van 750 jaar Harderwijk. Dat heeft Herderewich overgedragen aan de Levende Historie (0819).

• NOG EEN MOOIE SCHENKING

Dit voorjaar kreeg Herderewich uit handen van mevrouw Ity Biesheuvel een tekening uit 1919 van de plattegrond van het Belgisch Interneringskamp. Haar man had deze tekeningen al die tijd bewaard. “Ik kan ze weggooien, maar misschien hebben jullie er nog wat aan.” Een prachtig document, waar geïnteresseerden in het Belgenkamp super blij mee zijn. Herderewich zal deze overdragen aan het Streekarchivariaat NW – Veluwe (0819).