Nieuws Agenda Over ons Bibliotheek Over Harderwijk Over Hierden Wereldoorlogen Onze Partners
Home Contact

• DE NIEUWSBRIEVEN VAN HERDEREWICH

Herderewich 2019 - 2

Herderewich 2019 - 3

Herderewich 2019 - 4


• VIJFTIG JAAR ARCHIEF

De zoon van de vorig jaar overleden Fred Falch, de heer Niels Falch, overhandigde een deel van het archief van zijn vader aan het bestuur van Herderewich. Het betreft boeken, verslagen en documenten. Ook het Middeleeuws kostuum, dat hij droeg tijdens de festiviteiten van 750 jaar Harderwijk. Dat heeft Herderewich overgedragen aan de Levende Historie. (0819)

• NOG EEN MOOIE SCHENKING

Dit voorjaar kreeg Herderewich uit handen van mevrouw Ity Biesheuvel een tekening uit 1919 van de plattegrond van het Belgisch Interneringskamp. Haar man had deze tekeningen al die tijd bewaard. “Ik kan ze weggooien, maar misschien hebben jullie er nog wat aan.” Een prachtig document, waar geïnteresseerden in het Belgenkamp super blij mee zijn. Herderewich zal deze overdragen aan het Streekarchivariaat NW – Veluwe. (0819)

• KAMPER KOGGE IN HARDERWIJK

Op 27,28 en 29 juni lag de Kamper Kogge aan de havenkade in Harderwijk. De kogge speelt een belangrijke rol in het Podiumspektakel “Het verraad van Herderewich”. Het verhaal speelt zich af in 1446, het jaar waarin in Harderwijk de vrede gesloten is tussen diverse Hanzesteden. Hier kaarten bestellen (0719)

• EXPOSITIE VOORMALIGE SYNAGOGE

Vanaf 1 juli t/m 15 september is de expositie over de Joodse samenleving van voor de Tweede Wereldoorlog te bezichtigen. Ton en Anton Pors hebben een animatiefilm gemaakt over de synagoge, zoals die er toen uitzag en gebruikt werd. Van dinsdag t/m zaterdag zijn er vrijwilligers aanwezig tussen 13.30 en 16.30 uur. (0719)

• 18 JUNI, LEZING IN EN OVER DE CATHARINAKAPEL

Op 18 juni vertellen Martijn Pijnenburg en Herman van den Berg over de geschiedenis van dit prachtige, unieke gebouw.


Van oorsprong was het een kloosterkapel, later collegezaal en hij is zelfs bakkerij en voorraadschuur geweest.

Advies: meld je aan: galezing@catharinakapel.nl (0619)

• HET TWEEDE VITTEPRAETJE IS VERSCHENEN

Het is weer een boeiende aflevering, met veel historische verhalen.

Lees meer (0619)