Nieuws Agenda Over Ons Bibliotheek Over Harderwijk Over Hierden Wereldoorlogen Links & Sponsoren
Home Contact

• DE NIEUWSBRIEVEN VAN HERDEREWICH

Herderewich 2020 - 6

Herderewich 2021 - 1

Herderewich 2021 - 2• ONTWIKKELINGEN VAN HET WATERFRONT

Op 6 juni jl. overhandigde Matty Moggré aan wethouder Bert van Bijsteren het boekje “Het ontstaan van het Waterfront”, geschreven door Govert van der Boom.

Govert beschrijft op een toegankelijke manier het ontstaan van en het denken over het Waterfront. Als gemeentevoorlichter en als communicatieadviseur voor dit megaproject, heeft hij de ontwikkelingen van nabij meegemaakt. Hoe het begon, hoe het groeide, hoe het wijzigde, hoe het stil lag, hij beschrijft het allemaal. En hoe wij er nu van genieten: Harderwijkers, Waterfrontbewoners en toeristen. Wanneer je lid bent of wordt (€ 17,50 per jaar) ontvang je het boekje gratis. (2e helft juni)

Kijk hier voor de video (0621)
• OPNIEUW MOOIE VONDSTEN BIJ PAPA BEER

Archeologen vinden munitiekelder van de Hertog van Gelre in Harderwijk. De leden van de werkgroep archeologie konden weer een steentje bijdragen aan het speurwerk. Beter gezegd: een steentje afgraven. Lees het artikel. (0621)
HET VITTEPRAETJE

• HET VITTEPRAETJE

De verspreiding van het Vittepraetje loopt een week vertraging op. Het zal in de tweede helft van juni rondgebracht worden. Het is weer een blad met boeiende verhalen. (0621)

• DE VISCHPOORT WEER OPEN?

De gemeente gaat de Vischpoort grondig opknappen en restaureren. Er hebben al enkele werkzaamheden plaatsgevonden en gedurende de zomer zal er regelmatig gestuct, geschuurd en gerepareerd worden. In de maand september komen er steigers om de poort en het muurhuisje, zodat de koepel gerestaureerd kan worden. De Vischpoort zal deze zomer dus gesloten blijven. (0621)

• MAAND VAN DE GESCHIEDENIS

Het thema voor de jaarlijkse “maand van de geschiedenis” in oktober is: “Aan het werk”. Wat is de betekenis van “werk” door de eeuwen heen?

Zie ook Maand van de Geschiedenis Oktober. (0521)


• DOE MEE AAN DE FOTOWEDSTRIJD IN HET KADER VAN DE MONUMENTENDAG 2021

Het thema van de monumentendag is: Mijn monument is jouw monument.
Klik hier Thema 2021 - Open Monumentendag (0521)


• APP HARDERWIJK HISTORIE

Op verschillende historische plekken in de binnenstad, wordt een verhaal verteld dat zich op die plek heeft afgespeeld. De wandeling begint bij het Oude Stadhuis en eindigt bij de voormalige synagoge in de Kleine Marktstraat. De verhalen worden in de app begeleid door beelden, muziek en dans. De app is te downloaden in de App Store en de Play Store via je mobiele telefoon. (0521)

• GELDERSE MUNTSLAG IN HARDERWIJK

Rob K.S. Beute heeft een beknopt overzicht gegeven van de geschiedenis van de muntslag in zijn boekje: “Middeleeuwse- en Provinciale Muntslag te Harderwijk” en in eigen beheer uitgegeven. Het is een prachtig boekje geworden, met mooie foto’s en een heldere, korte toelichting op de (geschiedenis van) de muntslag. Vanaf 1583 besloten de Staten van Gelderland de productie van de munten te verplaatsen naar Harderwijk. Tot 1806 heeft dit muntbedrijf gefunctioneerd. Het klooster van de Franciscaner zusters was door de hervorming eigendom van de stad geworden en vormde een goede locatie. We kennen het gebouw nu nog als De Munt aan de Smeepoortstraat. Herderewich mag het verkopen voor € 9,75 (kostprijs € 25,00).
Te bestellen via
info@herderewich.nl. (0521)

• JUMBO ALBUM HISTORISCH HARDERWIJK

In september komt Jumbo met een plaatjesalbum: Historisch Harderwijk. Herderewich is gevraagd dit album samen te stellen. Samen met anderen zijn we (John en Matty) weken druk geweest met het schrijven van de teksten en het verzamelen van plaatjes.

Het belooft een prachtige uitgave te worden. U Leest er t.z.t. meer over. (0521)

• NOG EVEN EN DE RESTANTEN VAN HET KASTEEL
WORDEN WEER TOEGEDEKT


Boulevard Harderwijk - Herderewich opgravingen IJsselmere


Klik hier voor de video
Bezoekadres:

Schapenhoek 9

3841 BM  Harderwijk

Bankrekening:  

NL93 INGB 0003 0361 92

t.n.v. Vereniging Herderewich

Contact via info@herderewich.nl

of T: (0341) 42 68 47

van secretaris John Wetzels

   GESLOTEN