Nieuws Agenda Over Ons Bibliotheek Over Harderwijk Over Hierden Wereldoorlogen Links & Sponsoren
Home Contact

• DE NIEUWSBRIEVEN VAN HERDEREWICH

Herderewich 2021 - 3

Herderewich 2021 - 4

Herderewich 2022 - 1• 2022

In 1971 stak een aantal mensen de koppen bij elkaar en besloten ze om een vereniging op te richten, met als doel het erfgoed van Harderwijk en Hierden te behouden, te verbeteren en de kennis ervan te verspreiden. Het was de tijd van slopen en vernieuwen en dat ging soms wel erg drastisch.


Herderewich viert dit jaar haar 50-ste verjaardag. Voor de leden van Herderewich is er een gezellige middag gepland op 26 augustus a.s. Overige activiteiten moeten nog bedacht en uitgewerkt worden. We horen graag ideeën!

Klik hier voor de jubileum pagina
• 7 JUNI LEZING OVER DE VISSERIJ ANNO 2022

Op 7 juni houdt Cor Jansen een lezing over de Harderwijker visserij anno 2022. Nederlanders en Harderwijkers eten nog steeds vis. Mede dankzij de visserij van Harderwijk hebben we kabeljauw, kibbeling of zalm op tafel. Wat weten we van de hedendaagse visvangst? Dat beroep waar Harderwijk groot mee geworden is?

Cor Jansen vertelt erover op 7 juni, Kiekmure, Tesselschadelaan 1.

Gratis toegang. Iedereen is welkom. (0522)

• OUDHEIDKUNDIGE VERENIGING HERDEREWICH ORGANISEERT VISCHPOORT SCHILDERKAMPIOENSCHAP

In 2022 viert Herderewich haar 50-jarig bestaan. Naast de 1 aprilgrap over de ‘verzakkende’ Vischpoort en een passend jubileumfeest op 26 augustus organiseert Herderewich op zaterdag 21 mei het Vischpoort Schilderkampioenschap.


De Historische Vereniging Herderewich is er trots op om ter viering van haar 50-jarige bestaan

op de Vischmarkt een podium te bieden aan schilders en tekenaars.


Naast de tientallen kunstenaars, die verspreid over de Vischmarkt hun ideale positie hebben gevonden, presenteren enkele Harderwijker historische organisaties en sponsoren zich aan het publiek in gezellige marktkramen en zorgen Shantykoor De Boekaniers uit Harderwijk en de Zwolse Trekzak Club voor een sfeervolle muzikale omlijsting.


Heeft u kunstzinnige aspiraties?

Iedereen - dus ook u! - is uitgenodigd om mee te doen aan deze Vischpoort Schilderkampioenschap en u heeft de vrijheid om te schilderen en tekenen met materiaal naar eigen keuze. Alle deelnemende kunstenaars hebben van 10.00 tot 14.00 uur de tijd om hun Vischpoort vast te leggen.


Kort voor de afloop van de wedstrijd zal een deskundige jury aanvangen met de beoordeling van de Vischpoort-kunstwerken in wording. Om 14.30 uur worden de winnaars bekendgemaakt. De jury beoordeelt in 2 leeftijdscategorieën: tot en met 17 jaar en van 18 jaar en ouder.


Doe mee!

Schrijf u in voor de Vischpoort Schilderkampioenschap via het e-mailadres schilderkampioenschap@herderewich.nl. of bel het Herderewich organisatieteam: 06 53 81 79 70. U ontvangt dan een inschrijfformulier: uw inschrijving moet voor 15 mei binnen zijn.


De kosten voor deelname aan deze Vischpoort Schilderkampioenschap bedragen slechts € 5,00, te voldoen bij inschrijving. Daarvoor krijgt u ook een kopje koffie of thee. Wilt u naast deze consumptie een lunchpakket, dan bedraagt het totale inschrijfgeld € 12,00. Uw ontvangen inschrijving en betaling zijn uw bewijs van deelname. Kijk op deze pagina voor meer informatie.


Samen maken ze er een gezellig evenement van en de kunstenaars zullen uw goedkeurende blikken en aanmoedigingen zeker waarderen.

Graag tot ziens op 21 mei op de Vischmarkt! (0522)

• UW HISTORISCH VERZAMELALBUM OVER HARDERWIJK TE KOOP

Herderewich geeft in eigen beheer het album uit, inclusief de plaatjes. Het is te koop voor € 13,95, tijdens de opendagen in de Vischpoort, bij het Stadsmuseum en bij de boekhandels Bruna en Sjemen. Zoek je nog een leuk vaderdag cadeau, bestel het boekje en Herderewich zorgt dat het bij u in de bus komt: info@herderewich.nl (0522)Bezoekadres:

Schapenhoek 9

3841 BM  Harderwijk

IBAN:  

NL93 INGB 0003 0361 92

t.n.v. Vereniging Herderewich

Contact via info@herderewich.nl
of T: (0341) 42 68 47
van secretaris John Wetzels

  AFGELAST